میلینگ FACING یا میلینگ با قابلیت C-TYPE یا تراش ۹۰ درجه میلینگ

معرفی ماشین های CNC های 5 و 4 محور یا  میلینگ  دندانسازی نشان دهنده یک تحول اساسی در دنیای دیجیتال دنتیستری (Digital dentistry)  است. میلینگ ماشین ها که برای اولین بار در ایران توسط شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان با نام تجاری Pixdent در مدلهای Pixdent E، Pixdent Eplus و Pixdent M ساخته شده اند، روش ایجاد ترمیم‌های دندانی را متحول کرده‌اند و ترکیبی بی‌نظیر از سرعت، دقت و راحتی را ارائه داده اند.

میلینگ ماشین های دندانسازی و دندانپزشکی، دندانپزشکان را قادر می سازند تا پروتزهای دندانی را مستقیماً در کلینیک یا لابراتوار خود بسازند یکی از قابلیت های پیشرفته و بروز که از سال 1402 به این دستگاهها اضافه شده است قابلیت Facing است.

در مدلهای قبلی معمولا  فایل اسکن شده و طراحی شده به دستگاه های میلینگ خشک تراش داده میشد و  بلنک از ناحیه پشت و رو تراشیده میشد.

در دستگاه میلینگ زیرکونیا که قبلا ساخته می شدند معمولا  فایل اسکن شده و طراحی شده به برنامه سام تری دی  دستگاه های میلینگ خشک تراش داده میشد و  بلوک را از ناحیه پشت و رو می تراشند  و فارغ از زاویه که اسپیندل به واسطه محور های A,B(محورهای چرخشی نهایت 30 درجه )به بلوک میدهد

مشاهده تراش ۹۰ درجه و آموزش میل باکس تراش فیسینگ

در ویدیو هم نمونه تراش ۹۰ درجه میلینگ رو میتوانید مشاهده کنید هم آموزش میل باکس فیسینگ

.

تراش فیسینگ یا قابلیت C-TYPE میلینگ

در مدل تراش فیسینگ  Facing امکان تراش بلوک علاوه بر پشت و روی بلنک، از جوانب بلوک هم وجود دارد چون طراحی دستگاه که توسط مهندسان متخصص شرکت انجام شده است  از نظر سخت افزاری و نرم افزاری به صورتی است که امکان چرخش تراش 90 درجه در محورهای چرخشی فراهم آمده و از طرفی هولدر استفاده شده در این دستگاه ها باید C-TYPE باشد به همین دلیل به میلینگ با قابلیت C-TYPE هم معروف هستند.

این چرخش محور تا 90 درجه و c-type بودن که دو شرط اصلی برای میلینگ فیسینگ هست روی دستگاه های جدید شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان اجرا شده است  تا کیفیت کار بطور قابل توجهی ارتقا یابد.

مزایا و معایب تراش فیسینگ در دستگاه های میلینگ

• خروجی بیشتر این دستگاه ها بخاطر c-type بودن هولدرها تعداد واحد کار بیشتری رو بلنک های زیرکونیا
• امکان تراش واحدهای چیدمان شده در ناحیه جانبی هولدر وبلنک با فرز 1 و 0.6 میلی متر
• امکان ایجاد تکسچرها(texture) و ماملون ها( mamelone) و باکال و لینگوال دندان
• کیفیت بسیار عالی و دقت در جزئیات در واحدهای فول اناتومیک با بلنک های مولتی لیرMulti-layer))
• در میلینگ ها معمولی چون با زاویه صفر درجه تراش داده می شود فاصله دو دندان و امبروژر و خط لثه کامل تراش داده نمیشود و تکنسین مجبور است با دست خط لثه را جدا کند ولی در تراش فیسینگ بدلیل تراش 90 درجه کامل خط لثه و فاصله دندان ها تراش داده میشود

معایب دستگاههای C-Type

• کالیبراسیون دستگاه هایی که تراش فیسینگ انجام می دهد مشکلتر است
• قیمت دستگاه های فسینیگ بالاتر از دستگاه های مشابه برای تراش زیرکونیا است

نتیجه گیری

به روال گذشته در CAD/CAM برای ساختن core از دستگاه های معمولی و متداول با هولدر گرد میتوان استفاده کرد ولی در کارهایی که جزئیات و آناتومی بیشتری از دندان مورد نیاز باشد، بهترین پیشنهاد دستگاه های Pixdent E است که با جزئیات تمام واحدهای بلنک های زیرکونیا را تراش می دهند.
در آخر مثل همیشه شعارما اینه که ” حواستون به خدمات پس از فروش باشه، میلینگ بدون خدمات پس از فروش یک تکه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *