پرینتر سه بعدی رزینی

مشاهده همه 6 نتیجه

پرینتر سه بعدی رزینی

پرینترهای سه بعدی در دنتال به دو بخش عمده پرینترهای مبتنی بر نور( UV) با مواد اولیه رزین و مبتنی بر لیزر با مواد اولیه متال تقسیم میشود

پرینترهای رزین با دو تکنولوژی

  • DLP ( digital light proccssing)
  • LCD (Liquid crystal display)

تقسیم میشوند که واد اولیه هر دو نوع پرینتر رزین میباشد . منبع نور در هر دو تکنولوژی نور  LED میباشد اما پردازشگر نوری در انها متفاوت است .

پرینترهای مبتنی بر تکنولوژی  DLP قیمت بالاتری نسبت به LCD دارند ولی عمر پردازشگر نوری آنها که آینه  DMD  ام دارد ( در واقع یک چیپ با کاشت آینه های میکرونی روی آن است) بالاتر از عمر پردازشگر در تکنولوژی LCD است (در تکنولوژی LCD پردازشگر یک صفحه   LCD  است که عمر کمتری دارد)

در تکنولوژی  DLP  رزولوشن نسبت به LCD کمتر است و در صورتیکه رزولوشن در تکنولوژی    DLP  ارتقا یابد قیمت پردازشگر نوری آن بسیار بالاتر میرود

برای مثال قیمت پردازشگر نوری FHD (فول اچ دی) در تکنولوژی  DLP   از قیمت پردازشگر     14K  در تکنولوژی  LCD    هم بالاتر است

به همین دو دلیل کیفیت و کمیت باعث شده است که استفاده از پرینترهای با تکنولوژی    LCD  به سرعت رشد پیدا کند .

با توجه به اینکه تمام متریال هایی که با پرینترهای DLP پرینت میشوند بوسیله پرینترهای    LCD    نیز قابیلت پرینت را دارند

از طرفی با توجه به بالا بودن رزولوشن پرینترهای    LCD   می توان ابعاد بزرگتری را نیز پرینت گرفت .

لازم به ذکر است هر دو پرینتر از تمام جهات به جز بخش پردازشگر نور با هم مشابه هستند و چه به لحاظ مواد مصرفی و نیز حوضچه (  VAT یا  tank همان قسمتی که رزین داخل آن ریخته میشود ) در هر دو پرینتر به یک اندازه مصرفی است.

امروزه قیمت پرینترهای   LCD   به قدری پایین آمده است که هر لابراتوار دندانسازی یا مطب دندان پزشکی وجود حداقل یک پرینتر برای فعالیت خود ضروری میداند .

این موضوع زمانی اهمیت پیدا میکند که تنوع متریال های پرینترهای سه بعدی نیز روز به روز افزوده میشود .

  • ساخت مدل کیت دندان
  • مدل ارتودنسی
  • وکساپ  WAXUP
  • روکش موقت TEMPRARIES
  • گاید جراحی SERGICAL GUIDE
  •  ORTHO-CAST
  • آلاینر شفاف ارتودنسی  CLEAR-ALIGNER(به طور مستقیم )
  •  اسنپ آن اسمایل (SNAP ON SMILE ) یا لبخند هالیوودی
  • نایت گارد ( NIGHT-GUARD )

و حتی پرینت متریال هایی که برای استفاده دایم در دهان با گارانتی های طولانی مدت سالیانه از طرف سازنده متریال ارایه میشود مثل دست دندان ( FULL DENTURE) لثه نرم SOFT TISSUE و بافت سخت . پرمننت ها ( PERMANENTS) و حتی پرینت سرامیک مثل زیرکونیا معادلات کدکم را در دنتال تحت تاثیر قرار داده است .

استفاده از انواع نرم افزارهای تخصصیCAD  و طراحی کیسهای درمانی برای بیماران با استفاده از این نرم افزارها و دادن طرح های درمان به پرینترهای سه بعدی برای پرینت با رزینهای تخصصی ذکر شده پارامترهای سرعت و دقت را افزایش داده و هزینه ها را نیز به شکل قابل توجهی کاهش میدهد .

توجه به این نکته ضروری است که استفاده از دستگاههای دیجیتالی (CAM )از جمله پرینتر سه بعدی به طور قابل توجهی استفاده از نیروی انسانی را کاهش میدهد . در ادامه به ذکر چند مثال در استفاده از پرینترها اشاره میکنیم

مثال اول : در ساخت وکساپ در لابراتوار یک پرینتر میتواند حداقل 80 واحد و حداکثر 300 واحد وکساپ را در زمان کمتر از 90 دقیقه آماده ریخته گری نماید .

مثال دوم : در ساخت روکش موقت در مطب یک پرینتر میتواند روکش یک یا چند بیمار را با دقت بسیار بالا و با رضایت بیمار نسبت به نتیجه ی کار قبل از تولید روکش به رویت بیمار رسیده باشد و بدون دخالت دندانپزشک تولید کند و دندانپزشک تنها برای جایگزاری آن در دهان بیمار زمان صرف خواهد کرد

مثال سوم : در عمل های جراحی کاشت ایمپلنت با تعداد بالا که اغلب زمانبر است میتوان با طراحی و پرینت گاید جراحی زمان عمل را تا 60 درصد کاهش داد و درصد موفقیت را تا حد قابل توجهی ارتقا داد .

مثال چهارم : در کیس های ارتودنسی لازم به ذکر است که نه در همه ی کیس ها امکان استفاده از آلاینرهای شفاف که به حرکت دندان ها به سمت اصلاح شده در طرح درمان کمک میکند ، پرینترهای سه بعدی با پرینت آلاینر شفاف به طور مستقیم یا پرینت کست برای وکیوم فورمینگ به طور غیر مستقیم نقش مهمی ایفا میکند

مثال پنجم : در کیسهای دندان کامل یا فول دنچر هم پرینترها نقش کلیدی ایفا می کنند.

مثال ششم: تحولی که اخیرا رخ داده است پرینت روکش دندان به صورت دائمی است که در عوض یک ساعت تمام دندانهای بیمار به عنوان  دندان دائمی تولید می شود گامی برای دندانپزشکی یکروزه یا همان ONE-DAY DIGITAL DENTISTEY برداشته می شود.

پرینتر رزینی برند و قیمت شرکت در پرینتر چ نقشی دارد

یکی دیگر از تکنولوژی های که در پرینتر سه بعدی در دنتال مورد استفاده قرار میگیرد پرینت لیزری می باشد که برای پرینت متال مورد استفاده قرار می گیرد به این نوع پرینترها DMLS یا SLM می گویند و در پرینتر لیزری امکان پرینت آلیاژهای فلزی اعم از فولاد مس طلا و نقره و استیل و غیره و در دنتال کبالت کروم و نیکل کروم و تیتانیوم را دارد . همگی باید به شکل پودر با دانه بندی 8 الی 20 میکرون به مخزن دستگاه پرینتر متال ریخته شود . پرینتر لیزری در دنتال میتواند بسیاری از پروسه های سنتی مثل ریخته گری و قالب ریزی و … را حذف کند و محصول نهایی را به مصرف کننده ارایه کند . ظرفیت بالای این پرینترها در تولید محصولات نهایی و باقیمت بسیار مقرون به صرفه باعث شده تا قیمت بالای این دستگاهها توجیه پذیر باشد به طوریکه در اغلب کشورها لابراتوارها و حتی کلینیک های بزرگ پروسه ی ساخت محصولات بر پایه ی متال خود را بر اساس توانمندیهای پرینتر متال بنا نهاده اند و حساب ویژه ای روی این دستگاه باز کرده اند .

در ادامه به معرفی برندهای معتبر و پرفروش در زمینه ی انواع پرینترهای رزینی و لیزری میپردازیم و نقش شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان را نیز در این زمینه بررسی خواهیم کرد .

شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان از سال 1388 اولین پرینتر سه بعدی خود را با تکنولوژی DLP  طراحی نموده و بعد از یکسال به تولید انبوه رسانده بود . این پرینتر سه بعدی با تکنولوژی DLP به عنوان اولین تولید پرینتر سه بعدی رزینی در دنتال بوده است و آن زمان شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان با شرکتهای مختلفی در دنیا مانند شرکت DETAX آلمان و چند شرکت کره ای در خصوص رزین های وکساپ و مدل مکاتبات زیادی داشته است . تکنولوژی DLPحدود 8 سال در بازار حضور داشته و شرکت هایی نظیر ASIGA و BEGO هم پرینترهایی با این نکنولوژی به بازار ارایه نموده اند .

اما از حدود سال 1398 تکنولوژی LCD هم وارد بازار شد که در ابتدا ضعف هایی داشت ولی به سرعت این ضعف ها اعم از عمر بسیار کم LCD و عدم کیور شدن رزین های موجود در بازار مرتفع گردید و سرعت پرینت هم ارتقا یافت . پرینترهای رزینی هم اکنون از پر فروش ترین و محبوب ترین پرینترهای مارکت دنتال هستند و مشکلات پرینترهای DLP اعم از دقت پایین  ریزش کار را ندارند .

برندهایی نظیر ANY CUBIC چینی و PHROZEN تایوان و اخیرا ELEGO چینی در کنار LOMINIUS ایران در بازار ایران جایگاه خاصی دارند . پرینترهای ANY CUBIC چین و PHROZEN تایوان در کنار پرینترهای      LOMINOUS ایران به عنوان یک پرینتر تولید داخل بادوام بالا و گارانتی بیشتر نسبت به نمونه های وارداتی توسط شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان ارایه میشود و خدمات پس از فروش هم در غالب رفع مشکلات نرم افزاری وآموزشی نحوه استفاده از پرینترها و همچنین قطعات یدکی به دندانپزشکان و لابراتورهای گرانقدر ارایه میگردد. پرینترهای LCD نیاز به قطعات یدکی دارند که حتما باید توسط شرکت فروشنده ساپورت گردند و در غیر این صورت اگر اسیبی در حین کار به آنها وارد شود معمولا هیچ شرکتی پشتیبانی لازم را انجام نخواهد داد چون قیمت تمام شده بسیار پایین است از طرفی شرکت بنیان مکاترونیک ایرانیان تمام رزین های مورد نیاز این پرینترها را با قیمت بسیار مناسب در کنار پرینترها ارایه مینماید مهم تر از آن ارایه آموزش نحوه ی استفاده از این رزین ها میباشد که نقطه ی بسیار مهم و کلیدی است . از همین وبسایت میتوانید به جزییات پرینترها و رزین ها دسترسی داشته باشید این وبسایت مرجع کاملی در مورد رزین ها ، پرینترها، قیمت ها و لوازم یدکی میباشد